Spiritualiteit
Spiritualiteit

Tja, wat is dat nou…. Moeilijk woord. Het klinkt zo zweverig ook.

“Spiritualiteit is het geestelijke fijnstoffelijke werkgebied dat zich bezighoudt met het pure bewustzijn. Het is de relatie tussen wat gedacht, gevoeld, geweten en ervaren wordt ofwel het bewustwordingsproces van een wereld die wij zelf geschapen hebben en herscheppen”.

of simpel in één woord: “zielenleven”.

Spiritualiteit is absoluut niet zweverig. Want het leven ervaar je juist door met je voeten op de grond te voelen waar je je bevindt.

Toch is het zo, dat de ene mens bij de woorden “ervaringen van de ziel” hier graag meer van hoort, en de andere mens daar bang van is.
Ik denk dat je reactie afhangt van je blauwdruk (als ziel) en je rooddruk (wat je in het leven hebt meegemaakt).

Hoe dan ook: ik geef inzicht over het leven wat we ervaren. Door inzicht volgt overzicht (andersom trouwens ook) en dat geeft rust. En rust geeft ruimte om te voelen. Zo verwerk je de ervaringen niet alleen in je hoofd maar ook fysiek. Heel gezond.

De basis ligt in het begrijpen dat alles energie is. Maar laat ik hier niet te wollig over doen. Juist het aards leven is zo van belang.
Op verzoek weet ik over het leven van andere zielen en de onderwerpen die hen bezighouden. Ik ben helderwetend, -horend, -voelend, -ziend, en -ruikend.

Maar vooral gewoon Iris.