Energie
Energie

Alles is energie. Er bestaat niets anders dan energie. Probeer maar eens iets te bedenken. Ook mijn gedachten zijn energie.

Op de middelbare school was ik zwaar onder de indruk van de derde wet van Newton: “de wet van behoud van energie”. Analytisch gaat er een hele wereld open als je de wereld van energie in quantum bekijkt. Ik zou zo graag alles willen snappen van kwantumfysica, informatie en bewustzijn. Maar ik ben geen natuurkundige. Wel een natuurmens. Ik studeer graag op het onderwerp energie. En omdat alles energie is, kan ik die passie blijven volgen, mijn studie stopt nooit.

Ons lichaam bestaat uit energie. Eromheen zit een aura en ook dat is energie. Het is allemaal te voelen, en te zien. En staat in wisselwerking met elkaar. Want energie stroomt. Het Yin, het Yang. Het leven is energie in beweging, en zo ervaren we dat ook, want het leven is nooit hetzelfde en als ik je zou vragen “welke energie ervaar je nu” dan is het antwoord altijd anders. Emotie is e(energie)motie(beweging). En ook taal vibreert: helende liefde, rauw verdriet.

Energie ontvangen we vanuit de kosmos, vanuit de aarde, vanuit onze omgeving. En we geven dat weer terug.

We hebben allemaal energiebanen in ons lichaam. Een ingenieus systeem van energie houdt ons in leven. Een evenzo ongelofelijk mooi is de wisselwerking van energie, omdat energie niet ophoudt bij waar wij denken te zien dat het stopt. Jij kunt voelen hoe ik me voel. Ik voel me energiek. En ik kan voelen waar jouw knie zeer doet. Een knoop van energie.

Ik ben energie en de tafel waaraan ik zit is dat ook, en dan zou je denken er tussen zit niks maar dan heb je het mis.

En heb je wel eens gelezen over Masuro Emoto en zijn studies over de kracht van energie resonerend in water? De trilling van emotie in water is via een ijskristal duidelijk te zien en te voelen. Water “weet”. Je kunt aan je water voelen hoe het zit. Wij bestaan voor 70% uit water. Zelfs onze hersenen bestaan voor 90% uit water. Dus ben lief voor je lijf.

In mijn bewustzijn ontkom ik er niet aan om energie te beleven. Energie als basis van mijn ervaringen. Hemels, aards. Magie overal. Mijn aandacht gaat naar de enorme boom naast mijn huis. Stille energie. En die verstilt mij dan weer, want ik resoneer mee. De boom heeft me gevangen in geborgenheid.