Iris
Iris
Ik ben Iris

In aardse rollen beschrijven wie je bent wordt een interessante kwestie als je weet dat je niet een persoon maar bewustzijn bent.
Maar ondanks dat inzicht komen we elkaar in het dagelijks leven tegen als persoon, en daar zoeken we een match mee. Een klik. Want als er een klik is, is er verbinding, en dan zijn we samen.
We ontmoeten elkaar als “persoon” met persoonskenmerken, kwaliteiten, interesses.
Ik ben Iris.

Geboren in het Amsterdamse, woon ik al heel lang in Tilburg. Ik ben getrouwd, heb twee grote zonen, en bij ons wonen drie katten en anderhalve hond. Inmiddels ben ik 57 jaar.
Naast de praktijk werk ik voor de plaatselijke Voedselbank. Daar werk ik als coördinator van de dierenvoedselbank. Ik geniet van mijn moestuin, want wat een prachtige plek is dat!
In alles wat ik doe wil ik zo graag het leven beleven. Te voelen, zien, ervaren wat er IS en dat te delen met wie wil. Of lekker alleen. De klok horen tikken terwijl ik dit zit te schrijven en de vibratie van het leven kunnen voelen. Magic all over the place.
Ik ben doortastend van aard, eigen-zinnig, en zoek graag verbinding. Humor is belangrijk, naar elkaar luisteren, en samen er wat van te maken. Het leven is zoals je het ziet en ik raak niet uitgekeken op al wat het leven ons aanreikt. Nieuwsgierig en begripsvol. Nuchter. Mensen zeggen mij als een warm mens te ervaren.

Op spiritueel gebied heb ik opleidingen gevolgd op het gebied van middelaar zijn, mediumschap, shamanisme en reiki. Ik hoefde er niets te leren, het ging vooral om herkenning en acceptatie. Kennelijk ben ik een natuurtalent, wat overigens niet alleen maar feest was hoor. Maar we zijn nu 30 jaar verder en mijn spirituele bagage zit in een prima koffer waar ik uit kan halen wat ik nodig heb en verder lekker dicht laat.
Ik zeg altijd “als jij mij niks vraagt dan weet ik niks van jou” en dat is echt zo. Ongevraagd “lezen” van de ander is er niet bij. Ik hecht aan respect en compassie en het readen is geen spannende egotrip van “kijk mij nou ik kan dit” als wel een informatie-uitwisseling op divers vlak dat alleen op verzoek gebeurt.
Qua reguliere scholing heb ik de HBO-opleidingen Commerciële Economie en Personeel & Arbeid afgerond. Gedurende de ruim 10 jaar die ik in een kantoorbaan werkte verschoof mijn aandacht steeds meer naar de werkende mens en zo door naar de mens in de wereld. Ik ben veel gaan lezen over Oosterse filosofie en non-dualiteit. Deze ontwikkeling was een vervolg op mijn intuïtieve ontwikkeling. Een verslag van hoe mijn intuitieve ontwikkeling begon en wat ik daarin meemaakte vind je hier.
En wat voor de toekomst dan? Ik hoop vooral dat we allen het goede doen. Doen wat ons hart ons ingeeft en te vertrouwen dat de dingen hun plek hebben. Dat we doorkunnen met wat we gekregen hebben. En dat we vooral samen zijn, in dit NU wat altijd is.
Wie ik ben dat vind ik niet eens zo belangrijk. Ik ben gewoon Iris. Laten we het daar op houden.

Spiritueel