Kinderen
Begrijpen van kinderen

Om kinderen te kunnen begrijpen, moet je in de leefwereld van een kind kunnen stappen. Als we als ouder zoeken naar wat het beste is voor ons kind, dan is dat een beslissing van het volwassen verstand. Maar kinderen voelen meer dan dat ze denken zoals wij.

Zij begrijpen het volwassen verstand niet maar varen op hun gevoel van dat moment.
Het is zaak aansluiting te vinden bij de beleving van een kind. Want anders “werkt” het niet.

De beleving van een kind is het vertrekpunt.

Ik ben geen pedagoog, en zal me ook nooit met pedagogische beslissingen bemoeien. Maar ik ben wel een prima “vertaalburo” als het gaat om in woorden te gieten wat er in het kind speelt, welke gevoelens daarbij horen, wat een kind wel of niet wil zeggen en vooral ook waarom. Kinderen hebben veel te vertellen! Als we willen luisteren geeft dit ons handvaten om samen stappen vooruit te maken.

Weet wel, dat als kinderen eenmaal vertellen, ze dit breed doen en dan ook alles willen vertellen wat ze bezighoudt. Dus ook over school, over wie een fijn vriendje is, waar ze graag mee spelen, wat ze absoluut niet leuk vinden, wanneer ze zich gehoord voelen en wanneer niet. Wat vinden ze van pappa en mama en wat voor huisdier willen ze?

Ik kan meekijken in de belevingswereld van kinderen die zich weinig uiten, of zich anders uiten dan ze zich van binnen voelen. Ze uiten zich boos terwijl ze eigenlijk verdrietig zijn, of durven niet naar school. Door dit op een rijtje te zetten ontstaan er ideeën om nader te komen en goed voor het kind te kunnen zijn.

Het doet me goed om hierbij te kunnen helpen. Er bestaan geen moeilijke kinderen, geen on(be)grijpbare kinderen, geen “cluster 4”-kinderen want kinderen mag je niet labelen. Er bestaan wel heel gevoelige kinderen die hun best doen de wereld bij te benen en dat niet altijd voor elkaar krijgen. Net zoals zeer intuïtieve kinderen die zoveel voelen, of dingen “zien” die er niet zijn (denken wij).

Alle kinderen hebben recht op hulp. Alle ouders mogen leren van kun kinderen. We kunnen van gedachten wisselen aan de hand van de informatie die ik krijg en de beeldvorming die je zelf hebt.

Het is niet nodig je kind mee te brengen. Ik werk aan de hand van een foto of aan de hand van de naam.

Tarieven
Losse sessie:1 uur€ 60,-

Geïnteresseerd? Wilt u meer informatie? Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of zich opgeven? Neem dan contact met mij op.

* = verplicht