Bewustzijn
Bewustzijn

Bewustzijn. Bewust Zijn. Niet denken, maar doen. Echt zijn! Er de praktijk van maken.

Over bewustzijn is veel te vertellen.Tegelijkertijd komt alle informatie die je kunt vergaren bijeen tot het punt dat je begrijpt dat er niets uit te leggen valt.

Want het leven IS. Net zoals jij BENT (en ik ook). Neem het leven zoals het komt, en denk er niet teveel over na. Aanschouw en laat los. Alles gaat vanzelf en je hoeft dus helemaal niks te doen. En dit zijn allemaal dingen die ons brein niet wil horen. “Onzin”, zegt het brein.

Vrijheid wordt ervaren, als je dit huidige moment met aandacht kunt observeren zonder persoonlijk in de fuik te vliegen van oorzaak en schuld. Het leven zien zoals het IS. “Is dit wel veilig” vraagt dan het brein.

Ons brein maakt een vertaalslag van ervaringen. En bij elke gedachte komt gevoel. Interessant is, dat als wij samen naar de film gaan, wij allebei andere scenes ervan onthouden. Zodra er iets gebeurt (in de film) van ons leven, heeft ons brein daar een mening over. We vinden er iets van. En dat gaat helemaal automatisch. Dat gebeurt gewoon.

Je kunt wel inzicht krijgen door de kaart van je leven te bekijken. Dan is het vrij logisch waarom scenes je ontroeren of verdrietig maken. Maar dan nog is het fantastisch je te realiseren, wat een wonder het leven is. En je daar bewust van te zijn.

Ik merk dat ik vanalles zit te schrijven over het onderwerp Bewustzijn. Dat ging vanzelf. Het is de manier waarop ik naar het leven kijk. Al zolang ik me kan herinneren ben ik geboeid door oosterse en westerse manieren van kijken naar bewustzijn.

We hebben allemaal onze eigen wijsheid. Niemand heeft gelijk en toch hebben we dat allemaal. Als je mij vraagt Iris zie je mij als ziel op doorreis, of als bewustzijn die zichzelf ervaart, dan zeg ik beide is waar.

Maar het gaat niet om wat ik vind. Het gaat erom, dat elk mens zijn leven bewust leeft. Dat je beseft, dat er geen verleden is en geen toekomst want het is allebei NU. Er bestaat niets anders dan dit moment. In dit moment zit de diamant. Laten we gaan schatgraven.

En je hoeft niet eens iets te doen.

Geïnteresseerd? Wilt u meer informatie? Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of zich opgeven? Neem dan contact met mij op.

* = verplicht